Image Map

tiistai 3. maaliskuuta 2015

51. Jumppasarja Sagalla

Moi!

Päätin pitkästä aikaa ryhtyä kertomaan mun tunneista, ku sellaset postaukset on jostain syystä jääny jonnekkin.

Menin tallille ja katoin, millä hepalla meen. Yleensä siinä lukee "Cenda", mutta nytpä yllätyinkin, kun ei lukenutkaan. Siinä luki "Saga". Reaktioni oli: 'Voi pylly, meil on jumpasarja ja joudun menemään sillä kaahottajalla'. Tuli pieni stressi, koska Saga kaahottelee, jos jännittää. Mulla tuo jännittäminen on yleinen ongelma. Plus olin mennyt kyseisellä ponilla 2-3 vuotta sitten talvella ja kyseisellä tunnilla poni kaahotti ja tipuin.

Menin kentälle rauhallisena (tai yritin ainakin olla), mutta odotukset tunnista oli aika matalalla. Siellä se pikkuinen poni nökötti. Menin sen luokse ja pistin jalustimet hyvän pituisiksi. Alku käynnit meni hyvin ja ajattelin, että jos nyt menen kunnolla ja rauhassa koko tunnin, niin voi olla ettei mene ihan pelleilyksi.

Alkuraveissa tehtiin L päädyssä pääty ympyrä. Alkuravit meni hyvin, Saga meni hyvää tahtia, eikä ollenkaan liian lujaa. Ennen puolen käyntejä mentiin kentän keskellä olevia puomeja ravissa ja käännyttiin aina vuorotellen oikealle ja vasemmalle, eli joka toinen meni oikealle ja joka toinen vasemmalle osastoihin. Saga meni tosi kivasti, eikä kaahoitellut. Ja vielä suoraan, jossa mulla on Cendan kanssa ongelmaa.

Puolen käyntien jälkeen opettajamme nosti puomit kavaleteiksi. Tarkoitus oli tulla ravissa ja apupuomin jälkeen olevalla kavaletilla nostaa laukka sen mukaan käännytkö oikealle vai vasemmalle ja mennä jumppasarjan yli. Meillä meni Sagan kanssa todella hyvin. Saga ei hätäillyt kun lähestyin ensimmäistä kavalettia ja laukkasi hyvää tahtia. Oli vain aina ongelma oikealle käännyttäessä, kun Saga ensin nosti oikean laukan ja vaihtoi sen vasemmaksi, juuri kun käännyin ja jouduin aina korjaamaan. Varmaan oli kyllä ihan minun vika vaan. Plus välillä en muistanut mennä hyppyyn mukaan, niin oli aika inhottavaa silloin. Saga kaahotti vain kaksi kertaa laukassa, mutta sain sen hidastamaan, eikä kaahotus edes tuntunut kovalta, mutta halusin sen tietenkin menevän tahdikkaasti. Kaiken kaikkiaan meni tosi hyvin ja alan jatkaa Sagalla menoa innokkaana, katotaan miten meillä tulee menemään jatkossa :D

Elikkä ihan turhaa stressasin ja pelkäsin xD Saga on tosi mukava :3 Plus tässä on sellainen kiva juttu, että kun alan menemään Sagalla, se opettaa minulle rauhallisuutta, jota tarvitsen Cendan kanssa, niin kun palaan sen selkään osaan ratsastaa sillä paremmin. Cenda ja Saga on tosi samanlaisia, mutta Saga on kyllä helpompi, tai ainakin jos osaat Cendalla ratsastaa, niin Saga tuntuu helpolta :D. Sillä vain pitää olla rauhallinen, niinkuin Cendankin kanssa.

Sitku tulee valoisaa pyydän äitiä ottaa taas mun tunneista kuvia :) Mut tällästä tälläkertaa, toivottavasti piditte :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit: